Sloten

Een nieuwe deur kiezen met passende sloten

 

Verreweg de meeste nieuwbouwhuizen in Nederland zijn tegenwoordig voorzien van deuren die goed beveiligd zijn en met de juiste weerstand. Dit soort deuren maken het inbrekers een stuk lastiger om binnen te komen door de hoge mate van beveiliging. Het is echter goed denkbaar dat u niet in een gloednieuw huis woont en de kans is dan ook aanwezig dat de deuren in uw woning nog niet over de beste sloten beschikken. In dat geval is het zeker het overwegen waard om de deuren of de sloten in de deur te vervangen. Goede sloten en deuren herkent u aan het politiekeurmerk Veilig Wonen.  Is uw deur al geforceerd door een inbreker? Dan doet u er goed aan om direct een nieuwe deur met veilige sloten aan te schaffen. Inbrekers keren namelijk vaak terug naar bekende adressen.

Geforceerde deur

Wanneer de deur van uw woning geforceerd is door een inbreker, is er waarschijnlijk behoorlijk wat schade aangericht. Een inbreker met koevoet gaat over het algemeen niet voorzichtig te werk, maar kiest voor de snelle en ruige manier. Als u geluk heeft, valt de schade aan uw deur nog enigszins mee. Mogelijk is het alleen noodzakelijk om het slot te vervangen, maar het is de vraag of dit de meest verstandige keuze is. De kans is dan nog steeds aanwezig dat uw deur geforceerd wordt en dat wilt u natuurlijk voorkomen.

Een nieuwe deur

Wanneer u kiest voor een nieuwe deur, moet u rekening houden met inbraakpreventie. Indien u in een verouderd huis woont, is het niet verstandig om bij het vervangen van deuren weer voor dezelfde variant te kiezen. Dit past waarschijnlijk wel beter bij de stijl van uw woning, maar dit type deur is mogelijk een stuk onveiliger.  Zoals bij vrijwel alle producten het geval is, blijven sloten en deuren zich ook vrijwel altijd ontwikkelen. Er wordt alsmaar gekeken hoe deze deurbeveiliging verbeterd kan worden om inbrekers geen kans meer te geven. De meeste bouwmarkten en speciaalzaken hebben gelukkig een ruim assortiment aan degelijke deuren in verschillende uitvoeringen.

Gekeurde sloten

Bij het uitzoeken van een nieuwe deur, is het belangrijk om te kiezen voor een variant met een gekeurd slot. De Stichting Kwaliteit Gevelbouw (SKG) keurt sloten van deuren en voorziet deze van één, twee of drie sterren. Een slot met één ster is standaard inbraakwerend, een slot met twee sterren zwaar inbraakwerend en een slot met drie sterren is extra zwaar inbraakwerend. Wanneer u een slot kiest met drie sterren, maakt u het inbrekers dus een stuk lastiger om uw woning binnen te komen. 

Informatie inwinnen

Bent u van plan om nieuwe deuren in uw woning te laten plaatsen, maar weet u niet wat nou de meest veilige deuren zijn? Laat u dan eens informeren door onze deuren speciaalzaak of een slotenmaker bij u in de buurt. Zij kunnen u vast en zeker de laatste informatie geven voor wat betreft de aanschaf van een veilige deur. Op deze manier weet u dat u de juiste keuze maakt en komen inbrekers niet meer zo makkelijk uw woning binnen.